Pogled u povijest: Zoran Ogrizović

Pogled u povijest: Zoran Ogrizović

Serijom tekstova na našoj stranici upoznat ćemo vas s detaljima iz povijesti kluba koji je nastao spajanjem NK Koprivnice i NK Tehnike. Dakako, pritom ćemo u obzir uzeti oba kluba kroz koje su prošli brojni igrači, uglavnom iz Koprivnice i okolice, ali i iz drugih krajeva Hrvatske.

Zoran Ogrizović poznati je koprivnički nogometaš. Igrao je za Slaven Belupo, ukupno 32 utakmice u Prvoj HNL uz dva pogotka, ali je dubok trag ostavio i Koprivnici. Danas je aktivan za veterane Omladinca iz Herešina, a sve do pojave korone rasturao je i na malonogometnim terenima KC lige i Pan Zimske lige.

- Od pionira sam bio u Slavenu, otac me usmjerio, igrao sam za kadete, juniore i prvu ekipu. Mislim da sam u karijeri mogao napraviti i više, ali ne žalim ni za čim, niti bilo što kome zamjeram – rekao je Zoki.

Po čemu pamti razdoblje u Koprivnici?
- Igrali smo Drugu i Treću ligu, imali smo puno uspjeha. Osvajali smo županijske kupove, a najveći uspjeh bio nam je dok smo u Kupu Hrvatske kao drugoligaš izbacili prvoligaša Zadar, sjećam se da sam zabio gol u 90. minuti. Bilo je lijepih trenutaka. Vodio nas je Ranko Celiščak Cvele, jedno vrijeme smo se borili za vrh s Marsonijom, a na domaćim utakmicama prosječno nas je gledalo oko tisuću ljudi. To su bili stvarno lijepi dani, i za Koprivnicu, i za mene i za sve u klubu. Bila je domaća ekipa, bili smo prava klapa.

Što misliš o našem klubu danas?
- Redovito dolazim na domaće utakmice, i mogu reći da mi se sviđa ova ekipa. Imaju dobre mlade igrače, zasluženo su u vrhu ljestvice Četvrte lige. Mislim da dvojica ipak vuku ostale, a to su kapetan Luka Ernečić koji je pokazao da može igrati na bilo kojoj poziciji te napadač Marko Radotović. S trenerom Tomom Čikovićem igrao sam u Koprivnici u Drugoj ligi. Smatram da je kvalitetan mladi stručnjak i da može voditi ovu momčad. Bio je igrač, dečki ga poštuju, sve dobro funkcionira.

Kako vidiš klub u budućnosti?
- Koprivnica zaslužuje trećeligaša. Smatram da tu ima dobrih domaćih igrača koji mogu igrati Treću HNL. Nadam se da će se u budućnosti na tribine vratiti i publika – zaključio je Zoki Ogrizović.