Trener Tomo Čiković: Jedva čekamo nove izazove u Trećoj ligi

Trener Tomo Čiković: Jedva čekamo nove izazove u Trećoj ligi

Tehnika-Koprivnica je osvojila četvrto mjesto u Četvrtoj nogometnoj ligi 'Bjelovar-Koprivnica-Virovitica' s 51 bodom u 28 utakmica, uz 16 pobjeda, šest remija i šest poraza te gol-razlikom 53:29.

Mislim da smo ostvarili odličan rezultat. Ima tu i ekipa koje su kvalitetom bolje od nas, pa su zaostajale za nama hrpu bodova. U derbiju s Ferdinandovcem smo dokazali da možemo igrati i protiv jačih ekipa, isto tako smo dobro parirali i u Kupu protiv Tehničara iz Cvetkovca. Mislim da idemo dobrim putem. Neke stvari u klubu se možda malo prebrzo događaju, ali moramo se s tim pomiriti, moramo pratiti taj ritam i zahtjeve koji se postavljaju pred nas – rekao je Tomo Čiković, trener Tehnike-Koprivnice.

Prošla je sezona bila iznimno naporna za sve sportaše, pa tako i za naše nogometaše.
U jednu kalendarsku godinu smo 'strpali' osvajanje Županijskoga kupa u prvom dijelu sezone sa strašno gustim rasporedom. Svaka čast dečkima da smo to uspjeli. U prvom dijelu sezone smo neke bodove možda izgubili zbog tog Kupa, što je po meni i normalno, da bi sad na proljeće uzeli više bodova nego u jesenskom dijelu. Nismo imali taj gusti raspored, pa smo se mogli malo više posvetiti samom prvenstvu.

U drugom dijelu sezone dosta problema stvorile su ozljede.
Na proljeće nikad nismo bili kompletni. Ozlijeđeni su bili Dodlek, Maurović, Ježić, Salajec i Šantek, oni su propustili četiri-pet ili više utakmica u sezoni i bilo nam je dosta teško. Dečki koji su pratili ritam treninga bili su tjelesno spremni te su uspjeli odraditi zadatke kad je došao red na njih. Svi su se naigrali i zbog toga sam sretan. Također sam jako sretan što su igrači koji su nam došli iz nižih rangova natjecanja prihvatili taj režim treniranja i što mogu ispunjavati zahtjeve.

Često smo kroz sezonu isticali zajedništvo i dobru atmosferu unutar ekipe, no trener nam je na kraju otkrio kako nije sve bilo idealno.
Nigdje nije savršeno, ili nije stalno savršeno. Imali smo mi i problema unutar svlačionice koje pokušavamo rješavati na neki svoj način. Postoje pravila ponašanja i odnosa i svi znaju da se to mora poštovati, pa nam je utoliko lakše. Srce mi je bilo puklo kad sam zbog neispunjavanja broja treninga morao suspendirati Marka Kozjaka, a on je moj ljubimac kojeg znam godinama, bio sam mu trener u više klubova. To mi je bilo jako teško, ali vodimo se našim pravilnikom i to nam pomaže da sve štima.

Pogled prema budućnosti?
Mene kao trenera čeka polaganje za B licencu u kolovozu. Što se tiče momčadi, čekaju nas novi zahtjevi i novi izazovi u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi i jedva čekam da to počne – zaključio je Tomo Čiković.